Üzüm Kırıcı: Pim milinin distal ucunda bulunan gresörlükler, üreticinin tavsiyesine göre ve yoğun kullanımda daha sık yağlanmalıdır. Pim mili, silindiri ve kırıcı silindirler için tahrik dişlilerindeki gres bağlantıları genellikle gözden kaçar. Birçok modelde sızdırmaz yataklar bulunur. Pim milinde ve varsa silindir gres memelerinin sökülmesinde H1 gıda sınıfı yağlayıcı kullanılmalıdır.
Ayırma/titreşimli masalar, eğimler, kayışlı meyve bantları: Uygun olmayan kayış takibi, kayışın yanı sıra kayış makaralarında ve yağlanmış yataklarda/burçlarda daha hızlı aşınmaya neden olabilir. Çoğu kayış silindirinde, silindir başına iki yağlama nipeli bulunur. Bunlarda üreticinin önerdiği aralıklarla H1 gıda sınıfı yağlayıcı kullanılmalıdır.
Üzüm presi: Yatay mesane tarzı üzüm preslerinde, her 2–3 pres döngüsünde olduğu kadar sıklıkta gresleme gerektiren bir ön ve arka yatak bulunur. Ek olarak, merkezi doldurma (eksenel) flanşı, üreticinin tavsiyelerine göre greslenmelidir. Bu uygulamalar için bir H1 gıda sınıfı yağlayıcı kullanılır. Pres modeline bağlı olarak, yapışmayı önlemek için doldurma kapağının ara sıra yağlanması gerekebilir. Burada bir H3 gıda sınıfı yağlayıcı kullanın. Son olarak, tahrik zincirleri, tahrik motorları, kompresör, vakum pompası vb., kullanıma özel yağlama gerektirir (özel öneriler için üreticiye danışın). Burada bir H2 yağlayıcı yeterli olacaktır.
Pompalar: Waukesha tarzı pozitif deplasmanlı pompalar yılda 2-3 kez servis gerektirir. Bu sırada kafa dişli kutusu ve motor redüksiyon dişli kutusu yağ seviyelerinin kontrol edilmesi tavsiye edilir. Bu sırada gövdenin yanı sıra şaft O-ringlerinin de değiştirilmesi önerilir. Kafa dişli kutusu yağının gıda sınıfı olması gerekmez, normalde sentetik SAE 140'tır. Motor redüksiyon dişli kutusu genellikle 80w–90 dişli yağı kullanır. Her iki dişli kutusundaki yağ yaklaşık 2 yılda bir değiştirilmelidir. Santrifüj pompalarda genellikle tahrik motorunun uçlarında gresörlük(ler) bulunur. Bazen bu bağlantı parçaları ünitenin alt tarafında gizlidir. Üniteye özel yağlama sıklığı için üreticinin tavsiyelerine bakın. Hava pompalarının çalışması için yağ gerekebilir veya gerekmeyebilir. Bazı ünitelerde, kullanım sırasında iç havayla çalışan parçalara az miktarda yağ veren bir su tutucu/regülatör/yağlayıcı kombinasyonu bulunur. Bu yağ, H1 gıda sınıfı yağlayıcı yağ olmalıdır.
Şişeleme ekipmanı: Doldurma için, doldurma kabı ekseninde (güvertenin üstünde ve altında) gresörlük olup olmadığını kontrol edin. Güverte altındaki şaft yataklarının yanı sıra tüm dişli kutusu yağlamalarının gıda sınıfı tip olması gerekmez. Güverte altı yağlama, üreticinin tavsiye ettiği zaman çizelgelerine uygun olmalıdır. Dolgu ısıyla sterilize edilirse yağlama aralığı daha kısa olacaktır. Temizlenip sterilize edildikten sonra ve doldurma kabı dönerken, her bir kaideyi mineral yağ veya diğer gıda sınıfı yağlarla yağlayın. Güverte altındaki mantar dişli kutusu ve mil yatakları için yağlamanın gıda sınıfı olması gerekmez. Mantar kılavuz çubukları ve mantar çeneleri, her kullanımdan önce her temizleme döngüsünden sonra hafif gıda sınıfı yağ ile yağlanmalıdır. Dahili kamlar ve raptiyeler her zaman ince bir yağlama yağı kaplaması sağlamalıdır.
Tüm şaraphane ekipmanlarında, tahrik motorları, kullanıcı tarafından servis edilebilir gresörlüklere veya yağlama erişimine sahip olabilir veya olmayabilir. Bu, yağlama gerektirmedikleri anlamına gelmez. Tesisinizdeki tüm şaraphane ekipmanları için özel bakım önerileri için ekipman temsilcileriyle iletişime geçmeniz önerilir. Bu bilgiler, ekipmanınıza özel bir şaraphane servis kılavuzunda derlenmelidir. Bu verileri şaraphanenizin yıllık işletim prosedürlerine entegre edin.