En İyi Çim Alanına Sahip Olmanın 6 Sırrı


Çevrenizde en iyi çimlere sahip olmak ister misiniz ? Önerilerimizi okumaya başlamaya ne dersiniz ?

1. Yılda 4 kez gübreleyin
2. Doğru zamanda ve yükseklikte biçin
3. Çimi uygun şekilde sulayın
4. Birinci sınıf çim tohumu kullanın
5. Nokta kontrollü yabani otlar
6. Kurtçukları önleyin

1. Yılda 4 kez gübreleyin!

Yılda 4 defa gübrelemeye tabi tutulan çimler, emsalleri arasında çok daha yeşil ve sağlıklı görünüyor.

2. Doğru zamanda ve yükseklikte biçin.
Profesyonellerin bildiği bir başka çim sırrı, ne zaman ve nasıl biçtiğinizin çimin görünümünde büyük bir fark yaratabileceğidir. Biçme makinesini, yetiştirdiğiniz çim türü için en yüksek ayara ayarladığınızdan emin olun. Serin mevsim otları için bu yaklaşık 6 ila 9 cm'dir. Bazı sıcak mevsim otları, biraz daha kısa kesildiğinde daha iyi sonuç verir. Çimlerin optimum yüksekliğe kadar büyümesine izin vererek, onu daha derin bir kök sistemi oluşturmaya teşvik ederken, yabancı ot tohumlarının filizlenmesini engellemeye yardımcı olmak için toprağı gölgelersiniz.

Bir seferde çim bıçağı yüksekliğinin 1/3'ünden fazlasını asla kaldırmayacak kadar sık biçmek de önemlidir. Yine de çim kuruyana kadar beklediğinizden emin olun, böylece bahçenin her tarafında ıslak çim kümeleri kalmaz. Son olarak, aynı yol boyunca tekrar tekrar çim biçme nedeniyle çimlerde iz bırakmamak için biçme düzenlerinizi değiştirin.

Çim biçme kategorimizi ziyaret edin.


3. Çimi uygun şekilde sulayın.
Çimlerinizi her gün hızlı bir şekilde sulamak cazip gelse de, herhangi bir profesyonel size daha iyi bir planın derinden ve daha az sıklıkta sulama yapmak olduğunu söyleyecektir. Çimleri uzun süre ıslatmak, kökleri toprağa derinlemesine büyümeye teşvik etmenin başka bir yoludur, bu da çimleri güçlendirir ve kuraklık zamanlarında hayatta kalmasına yardımcı olur. Çimler biraz grimsi görünmeye başladığında ve üzerinde yürüdüğünüzde bıçaklar geri sıçramadığında, su zamanı. çeyrek inç çapında bir dübel veya bitki kazığını yaklaşık 30 cm kadar zemine kolayca itene kadar sprinkleri çalıştırın. Toprağın, bir avuç sıkarsanız damlayacak kadar doygun olmasını istemezsiniz, ancak toprağın biraz yapışkan olmasını istersiniz.

Çimlerin ilkbaharda ve sonbaharın sonlarında yaza göre daha az su kullandığını da belirtmekte fayda var. İlkbaharda haftada sadece bir kez sulamanız gerekebilirken, yaz aylarında haftada 3 kez sulamanız gerekebilir. 

4. Birinci sınıf çim tohumu kullanın.
Her işin başlangıcı kalitedir. İsterseniz halı çim isterseniz tohum alın, en iyisini aldığınıza emin olun.

5. Nokta kontrollü yabani otlar.
Bir başka temel profesyonel çim sırrı, yabani ot büyümesinin üstünde kalmaktır. Ne de olsa, yabani otları yerinde kontrol ederek bir çimin güzel görünmesini sağlamak, onlar tarafından zaten ele geçirilmiş bir çimi kurtarmaya çalışmaktan çok daha kolaydır. Karahindiba ve yonca gibi yabani otları çiçek açma ve her yere daha fazla ot tohumu yayma şansı bulamadan onları öldürmelisiniz.

6. Kurtçukları önleyin.
Çok az şey, sevgili çiminizi kurtçuklardan daha hızlı harap edebilir ve profesyoneller, onları yumurtadan çıkmadan önce yakalamanın çok önemli olduğunu bilir. 4 aya kadar çimlerinizde kurtçukların büyümesini önlemek için ilaç alıp ilkbahardan yaz başlarına kadar uygulayın.  
 
Aklınızda olan son teknoloji makineler
Özenli ve ücretsiz kargo
Özel indirimli ürünler
En iyi ödeme seçenekleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.